SamenLoop voor Hoop – info

Ieder jaar steunt de toernooicommissie van SIOL een goed doel. Andere jaren hebben wij tijdens ons internationaal toernooi onder andere goede doelen gesteund zoals Samen Bijzonder (zelfstandig wonen van mensen met een beperking), spierziekte ALS, ons eigen G-team, Kinderboerderij ’t Ganzenbos en de Alp du zes.

Dit jaar is gekozen voor de SamenLoop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop is een evenement van KFW voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven.

Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel. Ook wordt er vaak een KinderLoop georganiseerd.

Openingsceremonie

Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – de survivors – samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

Kaarsenceremonie

Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem. 

Slotceremonie

Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

KinderLoop

Commissies organiseren steeds vaker samen met scholen een gesponsorde KinderLoop als onderdeel van de SamenLoop. Je bepaalt zelf hoe lang die duurt, bijvoorbeeld 24 minuten. Een mascotte en allerlei leuke activiteiten zoals schminken en een poppenkast zijn hierbij altijd een succes.

De toernooicommissie steunt de SamenLoop voor Hoop. Dit jaar wordt dan ook tijdens de SIOL Cup de SamenLoop voor Hoop 3 dagen lang onder de aandacht gebracht bij de meer dan 1.500 gasten (binnen- en buitenland), bezoekers en SIOL leden.

Daarnaast bieden wij de organisatie van Samenloop voor Hoop de mogelijkheid aan om door middel van een eigen initiatief (stand, activiteiten, flyers,…) tijdens onze toernooidagen aandacht te vragen voor dit goede doel en hun evenement.

Bovendien zullen wij als commissie een financiële bijdrage leveren en hopen dat onze bezoekers en deelnemende teams dit voorbeeld volgen. Natuurlijk gaat de toernooicommissie dit jaar ook zelf meelopen op zaterdag 11 en zondag 12 juli om geld in te zamelen voor het KWF.

Tijdens de SIOL Cup, die gehouden wordt op 12, 13 en 14 juni op het sportpark bij SIOL, staat voetbal en sportiviteit centraal en geven we aandacht aan de SamenLoop voor Hoop.